Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През 2019 г. една трета от населението на ЕС (33%) заявява, че не консумира всекидневно никакви плодове или зеленчуци. А само 12 на сто консумират препоръчаните 5 порции или повече на ден, сочат публикувани днес данни на статистическата служба „Евростат“, цитирани от БНР.

Сред страните членки за най-висок дял по прием на 5 порции (1 порция = 80 грама) се съобщава в Ирландия (33% от населението). Следват Нидерландия (30%), Дания (23%) и Франция (20%).

На опашката по консумация на плодове и зеленчуци е Румъния, в която едва 2% от населението яде необходимите 5 порции на ден, следвана от България и Словения с по 5 на сто от жителите.

Ето и таблицата, изготвена от Евростат:

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.