Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако ЕС и САЩ не искат България да застава на пътя на еврочленството на Северна Македония, тогава трябва да се премахнат визите на българския граждани за Америка и страната ни да бъде приета в Шенген. Това обяви лидерът на ИТН Слави Трифонов в публикация във Фейсбук.

Той подчерта, че лоялността, която Вашингтон и Брюксел изискват от нас, трябва да върви в две посоки. Трифонов уточни, че преговорният процес може да започне и едва след като Скопие започне да изпълнява условията по Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество.

Ето публикацията в пълния й вид:

Темата за Македония, извинете - темата за Северна Македония, е важна за всички българи. Защото е част от националната ни история и най-важното - защото над 200 хиляди български воини са умрели за свободата и обединението на тази земя.

Тъй като и аз съм българин и е важно за мен, ще споделя моето мнение.

Ходил съм един път в Македония. В Скопие, срещу българското посолство, имаше голям надпис, написан със спрей. Надписът гласеше: “Бугари, мрете!” Стоях срещу този надпис половин час. Гледах го и си мислех – защо, бе хора, какво сме ви направили, за да изпитвате такава омраза?

По чисто исторически и емоционални причини не трябва ли да е обратното? Нали стотици хиляди от вас имат български паспорти?

За да вземете български паспорт, трябва да докажете българските си корени. Значи, вие, дето имате български паспорти в Македония, извинете - в Северна Македония, искате самите вие да сте мъртви. Защото сте българи. По паспорт. И по ваше желание.

В учебниците ви по история пише, че българите са фашисти. Значи, самите вие сте фашисти.

Разбира се, много мога да говоря по този въпрос, все с такива факти, но сега времето уж е друго.

На 10 януари ще има Консултативен съвет при президента, темата е Македония, извинете - Северна Македония, защото македонците искат да стават членове на Европейския съюз, а България ги блокира и всички ни натискат да ги пуснем. Въпреки всички факти, които ви изложих по-горе.

И как да постъпим сега, уважаеми българи, които не се срамувате да се наречете българи и носите понятието “българин” с гордост и достойнство в душата си?

Ще ви кажа какво мисля аз. След като американците толкова много искат Северна Македония в Европейския съюз, нека гражданите на България, както гражданите на повечето държави в Европейския съюз, да нямат нужда от визи, за да отидат в Америка. Тоест ние сме пълноправен член на ЕС и българските граждани, тъй като са европейци, нямат нужда от визи, за да отидат в Америка.

И второ, отново, тъй като сме пълноправен член на Европейския съюз, България веднага трябва да стане член на шенгенското пространство. Аман от чакане, чакални и уж сме европейци, ама сме по-малко европейци от истинските европейци. Така че - без визи за Америка и членове на Шенген веднага.

След като САЩ и Европейският съюз искат от нас да бъдем лоялни партньори - добре, но лоялността е в две посоки. Ние ще бъдем лоялни към тях, но нека и те да бъдат лоялни към нас. Така е честно. И така е редно.

При тези условия и ако македонците, извинете - северномакедонците, изпълнят нашите условия, подписани в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Северна Македония, можем да започнем преговорния процес за допускане на Северна Македония в Европейския съюз.

Така мисля аз, Станислав Тодоров Трифонов, гражданин на България.

Коментари

Македония

След изявлението на Слави Трифонов: Чувствам се безпомощна срещу безочието, наглостта, невежеството, простотията, тъпотията, търгашеството. Нима действително в България няма смислени човеци? Колко много са Славитрифоновците? И нима онези, които имат мозък в главата, са толкова страхливи, че мълчат?

Слави Трифонов

Аз съм Лора Николова .След изявлението на Слави Трифонов: Чувствам се безпомощна срещу безочието, наглостта, невежеството, простотията, тъпотията, търгашеството. Нима действително в България няма смислени човеци? Колко много са Славитрифоновците? И нима онези, които имат мозък в главата, са толкова страхливи, че мълчат?

Чалгаря

за една виза продава България!

Учин дол

Когато си роден в дол никога няма да се научиш, еле пък, ако 25г. си бил подлога на Мултигруп и Доган хептен. Халтураджийски боклук е Славуча, жалко за лумпените дето му вярват…

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.