Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният прокурор Иван Гешев благодари в туитър на всичките си подчинени - прокурори, следователи, а и на съдебните служители.

Той пише: 

Благодаря на всички прокурори, следователи и съдебни служители за неуморната работа в интерес на обществото.

Обвинител №1 честити на останалите български граждани и им пожелава "за много години" (това е отколешно пожелание на главния прокурор, б.р.).

За  разлика от предишни години той не прилага патриотични песни - обичайно на "Епизод".

Според чл. 126 ал 2 от Конституцията "главният прокурор осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори". А те пък са "господари на разследването" - над всички следователи.

Въпреки това миналата година КС се произнесе категорично, че всеки редови прокурор има право да образува разследване и повдигне обвинение на главния. Такъв досега не се е намерил.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.