Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След краткотрайния снежен епизод на зимата, в петък отново започва затопляне. Все пак сутринта температурите ще се колебаят от нула до 5-6 градуса. По-студено ще е в Западна България.

Следобед обаче термометрите ще показват между 7 и 12 градуса, като най-високите стойности ще са в западната част на Дунавската равнина и в Тракия, съобщиха от НИМХ.

Облачността ще е променлива, но често ще се разкъсва до слънчево време. Вятърът – на моменти следобед с по-осезаеми пориви в северната половина на страната.

В нощта на Нова година ще е свежо с положителни температури. В западната половина на страната с много голяма вероятност ще е ясно, докато на изток облаците ще преобладават.

Температурите за всички, които ще посрещнат 2021 навън, ще са от 2 до 8-9 градуса. 

 Първият ден на новата година отново ще е с разкъсана облачност и високи за сезона температури, на места достигащи 16-17 градуса в топлата част на денонощието.

Най-топлите райони – западните и централните райони на Дунавската равнина, Тракия и Югоизтока. Очаква се силен северозападен вятър с опасно мощни пориви над 50-60 километра в час в Северозападната половина на страната.

До 4-5 януари времето ще остане сравнително топло с дневни температури между 10 и 15 градуса, дори и повече в някои традиционно топли райони.

Около големите празници Йордановден и Ивановден зимата ще напомни за себе си - очаква се чувствително захлаждане с преминаването на студен атмосферен фронт и впоследствие формиране на област с ниско налягане в Средиземноморието.

Така в периода 7-10 януари метеорологичните модели допускат снеговалежи и дневни температури, близки до нулата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.