"Барселона" финализира дълго спрягания трансфер на Феран Торес от "Манчестър Сити". Каталунците ще платят на английския шампион 55 милиона евро, като те могат да станат и с 10 млн. повече, ако футболистът и клубът запишат определени постижения.

Откупната клауза в договора на нападателя, който е до юни 2027 г., възлиза на 1 милиард евро, колкото е и на наскоро преподписалите Педри и Ансу Фати.

Барса изпитва големи финансови затруднения, но успя да набави парите с наскоро взет пореден кредит. Все пак трябва да се раздели с футболисти през януари, за да изпълни изискванията на Ла Лига за таван на заплатите.

Торес не може да дебютира веднага и по друга причина - той още се възстановява от счупена костица на дясното си стъпало. "Барселона" се нуждаеше от острие заради отказването на Серхио Агуеро и още през есента се насочи към испанския национал, който напусна родината си преди едва 18 месеца.

За "Сити" Феран Торес записа 43 мача и 16 гола, като не успя да се наложи в титулярния състав. Той е само на 21 г.

"Барселона" опитва да се раздели с Фелипе Коутиньо, разочаровал след мултимилионния си трансфер на "Камп ноу". Той е пред завръщане на Острова, засега само под наем. Като кандидат за бразилеца се сочи "Арсенал".