Българската православна църква е трябвало да излезе с общо решение по въпроса с ваксините, за да призове гражданите да се имунизират.

Това смята Тивериополски епископ Тихон, викарий на патриарх Неофит. При старта на ваксинационната кампания в България на 27 декември м. г. година той стана вторият имунизиран българин след тогавашния здравен министър Костадин Ангелов. Днес епископ Тихон обясни пред Нова тв, че се чувства добре и вече си е поставил бустерна доза.

"Имаше митрополити, които апелираха, другите се умълчаха. Вярно е, че Църквата не излезе с един апел и общо решение към всички граждани", отбеляза Тихон.

„Нямам съмнение, че съм постъпил правилно. Не знаехме нищо за вируса. Беше нормално, след като е направена ваксина, да си я поставим. За съжаление, имаше хора, които смятаха, че вирусът не е страшен, но после се заразиха, а някои починаха", каза той.

"Имам голям брой антитела, но дали те ще са достатъчни, ще видим. Ако нямам обаче никакви, е ясно, че съм изложен на много по-голям риск от заразяване”, добави още епископът.