"И днес, и в апостолски времена, Бог всеки ден приобщава към църквата си човеците за спасението. Тайната на спасението има своето вечно основание в Богочовечеството, защото словото стана плът и заживя между нас - пълно с благодат и истина. Синът Божий стана Син човешки, за да направи нас - чедата на човешкия род, чеда Божий, като ни обгърне със своята безгранична любов и изкупи греховете ни."

Това заяви вчера Негово светейшество Българският патриарх Неофит по време на тържествената литургия за Бъдни вечер в катедралния храм "Св. Александър Невски". На отправения благослов присъстваха много хора, сред тях - и премиерът Кирил Петков със съпругата си. 

"Подражавайки на Господа, ще бъдем достойни да го посрещнем с радост в деня на неговото пресветло Рождество. Мирът и любовта на Богомладенеца Исус Христос да бъдат с всички нас и светлината на Рождеството да огрява изобилно сърцата ни. Благословена да бъде традиционната празнична трапеза на Бъдни вечер", продължи словото си Неофит. 

Негово светейшество призова вярващите да бъдат достойни за великото Божие благодеяние, да подражават на Божието човеколюбие и на Божията милост. "Спасителят дойде между нас и ни посочи пътя на светлината, на мира и на любовта"

Екипът на Клуб Z чистити на всички Рождество Христово и пожелава на светли празници!