ЦСКА-София надви "Лудогорец" с 1:0 в отложен мач от Първа лига на стадион "Българска армия". Така догодина шампионатът ще бъде подновен само с две точки аванс за "орлите" пред "червените". Интригата за титлата е жива, а до края има много мачове, включително и втора фаза.

Това бе последният двубой в професионалния ни футбол за годината. И двата отбоа бяха лишени от куп основни играчи заради контузии. Нямаше много футбол, но това не е неочаквано за българския футбол, независимо, че спореха първият и вторият.

Преди почивката ЦСКА-София бе по-добрият отбор - по-активният, с повече желание за победата. В 14-ата минута Яник Вилдсхут, който бе доста напорист в тази част от мача, удари греда. Георги Йомов му центрира отдясно и малшанс попречи на нидерландеца да открие. Към края на полувремето Йомов отново проби от същата зона и отправи шут от малък ъгъл, който не затрудни Серджио Пат.

В добавеното време "Лудогорец" създаде единствената си и най-добра възможност за цялата среща. Доминик Янков добре комбинира с Кирил Десподов, който изведе Ихиньо Марин сам срещу Густаво Бусато, но стражът бързо съкрати дистанцията и таранът не успя да го преодолее.

През втората част "Лудогорец" излезе променен - шампионите изнесоха играта по-напред, на свой ред затруднявайки своя съперник в граденето на играта му. А феновете на "червените" вкараха своя зрелищен гол със страхотна хореография, част от която бе и заря край стадиона. Това доведе до прекъсване за няколко минути.

Срещата продължи равностойно, като "орлите" атакуваха повече, но без да застрашават Бусато. ЦСКА-София пък основно разчиташе на статични положения, тъй като съперникът му затвори фланговете, така Йомов и Вилдсхут вече не бяха опасни.

И когато изглеждаше, че "Лудогорец" има дори лек превес по отношение на владеенето на топката и ритъма на битката, домакините нанесоха своя удар - с помощта на статично положение. Нещо, което със сигурност е влизало в сметките. В 77-ата минута капитанът Юрген Матей засече центриране на задна греда и почти без съпротива прати топката в мрежата - 1:0.

До края шампионите упражниха натиск, накъсван от ЦСКА-София и с помощта на единоборства и нарушения. При поредно такова Карло Мухар получи заслужен втори жълт и червен картон за груб фаул. Малко след това бе назначено 8-минутно продължение, най-вече заради спирането на играта в началото на второто полувреме. Стигна се до блъскане и дърпане между футболисти заради това, че Иван Турицов падна на тревата, малко след което бе сменен.

Разправиите продължиха край резервната скамейка на "Лудогорец". Така в типични сцени за мач между тези два тима изтече добавеното време, а съдията Валентин Железов вдигна жълти картони.

В 100-тната минута прозвуча последния сигнал. Интригата за титлата е налице. "Лудогорец" е в тежък нокдаун, тимът върви надолу вече от месеци. Игрово ситуацията в Разград е незапомнено зле. В ЦСКА-София го карат на мускули, днес битката бе спечелена най-вече тактически и с дух.

Кой ще стане шампион много ще зависи какво ще направят двата отбора през зимния трансферен период (като подготовка).