Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Очаква се около 20 български спортисти да участват на Зимните олимпийски игри в Пекин, съобщи на онлайн брифинг Екатерина Дафовска, член на Изпълкома на Българския олимпийски комитет (БОК) и шеф на БФ по биатлон. 

Към момента спечелените квоти са в следните спортове и дисциплини: биатлон - 4 мъже и 4 жени, алпийски ски - 2 мъже и 1 жена, ски-бягане - 1 мъж, ски-скок - 1 мъж, сноуборд - 1 мъж и фигурно пързаляне - 1 жена. Квалификационните състезания продължават през декември и началото на януари. Очакваме евентуалното спечелване на още квоти в алпийските ски - 1 мъж,  в ски-бягането - 1 мъж, в шейните - 1 мъж и 1 жена, както и в шорт трек – 1 жена.

Олимпийците ни ще бъдат настанени в трите олимпийски села. В Пекин, където се провеждат състезанията на лед, ще бъдат представителите от фигурното пързаляне и шорттрека. Другите две села са в планината – в Йенцин ще са българските състезатели в алпийските ски и шейните, а в Джандзяку – спортистите от биатлона, ски-бягането, ски-скока и сноуборда.

Онлайн брифингът бе данен от организационния комитет на Игрите, посолството на Китай в София и БОК. Те запознаха медиите с подготовката, организацията и очакванията за предстоящата през февруари 2022 г. Олимпиада.

Посланик Дун Сяодзюн изтъкна значението на спортния форум, както за китайските хора, така и за цялата световна общественост. Представители на Организационния комитет дадоха подробности около спортните обекти и тяхното бъдеще, зелената програма на игрите, транспорта, настаняването, културната програма - всичко под мотото „Заедно за бъдещето“.

Специално внимание бе обърнато на здравните мерки. Подчертано бе, че Пекин ще стане първият град на планетата, домакинствал на Летни и Зимни олимпийски игри.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.