Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"И тъмна, и прашна, и мръсна, и страшна...", пееше Богдана Карадочева и макар текстът да продължава с обяснение в любов към столицата, то този рефрен, особено в частта му "и прашна, и мръсна", е емпирично изследван от всеки, кръстосвал из улиците на София.

Ако тази сутрин сте се разхождали около ул. "Граф Игнатиев", градинката на "Св. Седмочисленици" и площадите "Славейков" и "Гарибалди" и внимавате къде стъпвате, т.е. гледате си в краката, вероятно сте се натъкнали на лика на столичния кмет Йорданка Фандъкова, щампован на различни места в централното каре. Буквално грейнал, защото... повърхността под него е изчистена.

Някои от вас вече може и да са заподозрели кой стои зад акцията. Да, Destructive Creation. Онази група от анонимни активисти, поклоници на градското изкуство, които през 2011-а изрисуваха паметника на съветската армия като съветските войници бяха преобразени в популярни американски символи (а някои от нас и до днес имат щамповани тениски, увековечаващи акцията).

Какво стои зад новата такава?

"Миенето на улиците в София е стара наша тема. Столична община разполага с много средства за миене, но вместо да го прави машинно, го прави с едни маркучи.

Това, което направихме ние късно снощи е да измием мястото с препарат и с най-обикновена пластмасова четка, не с нещо грубо - каквото всеки би направил с плочките вкъщи. А шаблонът е притиснат с най-обикновена преса за картофи.

И установихме, че тези по тези улици е мито само с маркуч. Толкова лесно и бързо падна мръсотията", разказа пред Клуб Z участник в акцията от Destructive Creation, който разбира се, ще остане анонимен.

И припомни, че Столична община беше задължена да мие улиците и от съда - като мярка срещу мръсния въздух.

Очаквайте... още шаблони. И на други места.

Коментари

.......

Нали тук имаше материал, че миенето на улиците няма ефект (спорен) спрямо запрашаването и ФПЧ? Поне бъдете последователни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.