Пълен обрат бележи разследването на случая с мъж, открит без глава през уикенда в "Опел корса " край с. Стара Кресна.

Вчера прокуратурата съобщи, че разследва убийство (по чл. 115 от НК), защото са открити шофьор в кола и главата му на 20 м от него. Той бил намерен съвсем случайно от ловци, и - въпреки че официалната версия е, че още уточняват самоличността му, според "Струма" се касае за 44- годишен човек от Белоградчик, живущ в София.

Водачът така си е седял на шофьорското място, при това с поставен предпазен колан.

След 24 часа работа разследващите екипи от София и Благоевград заключават, че откритата на място корда човекът вероятно е използвал, за да увие около врата си. Завързал е другия край за стълб, качил се е в колата, натиснал е газта и тя е потеглила към дерето

Пак според "Струма" човекът преживял труден развод, имал и дългове. Дребният му бизнес фалирал. Така преди фаталната развръзка минал през Дупница, заложил вещи в заложна къща, купил алкохол и тръгнал да избира място, за да осъществи плана си.

Сповед резследващи той си направил клуп от кордата, през багажника на колата я вързал за близкия стълб и потеглил с газ към близкото дере. Така главата му се окъснала, а при последващото отваряне на вратата на колата излетяла надалеч.

Трупът е престоял в гората. Човекът отсъствал отдавна, близките му го обявили за издирване на 2 декември.