Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От днес влизат в сила нови мерки за пристигащите в Гърция граждани, съобщава гръцката телевизия "Скай", цитирана от БТА.

От днес всички пристигащи граждани трябва да представят отрицателен резултат от PCR или бърз антигенен тест.

Мярката е задължителна както за неваксинирани, така и за ваксинирани лица.

Ще е в сила до 10 януари.

Първоначално властите съобщиха, че ще се изисква PCR тест, направен до 48 часа преди пристигането в Гърция. По-късно изискването беше променено и вече ще се приемат граждани с направен до 72 часа PCR тест или бърз антигенен тест до 24 часа.
Ограничава се движението на фериботните кораби между Гърция и Турция, а плавателните съдове по маршрута Гърция-Италия и Гърция-Албания са с намален капацитет.

Целта на правителството е да се намали максимално възможността за разпространение на Омикрон. В страната вече има 17 потвърдени случая на варианта.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.