"Арда" и ЦСКА-София завършиха 2:2 в отложен мач от Първа лига в Кърджали. "Червените" стигнаха до точката в 90-ата минута, когато Жорди Кайседо изравни за втори път.

Едва ли обаче са доволни от точката, а и от играта си. Предвид поражението на "Лудогорец" от "Пирин", днес ЦСКА-София играеше за трите точки, но беше много по-близо до поражение.

Преди мача срещу "Лудогорец" на ст. "Българска армия" в понеделник, разликата до лидера е пет точки. Това ще бъда и последният двубой в професионалния футбол за 2021 г.

Гостите можеха да открият в началните минути - Жорди Кайседо удари греда с параболичен удар, а Йоан Баи пробва акция отляво, но не успя да я завърши.

В 28-ата минута Спас Делев бе изведен на чиста позиция пред вратата на ЦСКА-София и беше фаулиран. Имаше вдигнат флаг за засада, но след преглед на ВАР бе преценено, че такава няма. От 11-те метра бившият играч на "червените" Тонислав Йорданов откри - 1:0.

В добавеното време на първата част - малко след добра възможност за "Арда", ЦСКА-София изпълни свободен удар и Жорди Кайседо изравни.

През второто полувреме тимът от Кърджали бе по-добрият на терена. В 55-ата Иван Коконов отбеляза прекрасен гол с удар от около 20 метра - 2:1.

Нататък по-добрите и опасни атаки бяха за "Арда". ЦСКА-София стигаше само далечни удари и опити за центрирания. Домакините бяха тези, които можеха да решат срещата с трети гол.

Но такъв падна в тяхната врата - в 90-ата при ново центриране топката "кацна" на главата на Кайседо и той направи 2:2.

След срещата старши треньорът на "Арда" Славко Матич се оплака от вътрешни интриги - че има футболисти и ръководители в клуба, които работели срещу него. Заради това той оставил играчи извън тима, един от тях пращал съобщения на бивш наставник как протичат тренировките. 

Малко след това Матич беше уволнен, като самият той не знаеше дали ще продължи работата си в интервю пред "Диема Спорт".