Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Временно се спира тръжната процедура за обекти на „Сердика спортни имоти“ ЕАД, съобщи Министерството на младежта и спорта. Мярката е очаквана и е първата, направена от новия ресорен министър Радостин Василев.

Казусът с базите, на които тренират спортове на ЦСКА и ученици от държавното спортно училище на 4-ти км, нашумя най-вече след неделя покрай гостуването на Гриша Ганчев в бТВ.

Бизнесменът остро критикува решението на служебния министър Андрей Кузманов да обяви търг малко преди да напусне поста. Според Ганчев налице са парадокси и непосилни наеми за спортните клубове.

Вчера 13 спортни клуба на ЦСКА поискаха отмяна на процедурата с писмо, адресирано до няколко институции, сред които и ведомството, оглавено от бившия главен юрист на футболния клуб Радостин Василев.

Ето какво гласи съобщението на ММС:

"Министърът на спорта Радостин Василев проведе тричасова среща с представители на трите търговски дружества, чиито принципал е министерството, стопанисващи спортни имоти – „Национална спортна база“ ЕАД, „Сердика спортни имоти“ ЕАД, „Академика 2011“ ЕАД.

По време на срещата бе взето решение за временно спиране на търга с тайно наддаване на обекти, собственост на „Сердика спортни имоти“ ЕАД до запознаването на министър Василев с пълната документация по процедурата.

Предстоят още разговори и срещи по темата между спортния министър и заинтересованите страни."

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.