Серхио Агуеро ще обяви в сряда края на футболната си кариера, обявиха източници от Барселона, начело с популярния журналист от Би Би Си Гилем Балаг.

Един от най-великите голмайстори на нашето време спира с играта на 33 г. заради сърдечна аритмия. Тя бе диагностицирана в началото на ноември. На 30 октомври, когато Барса излезе срещу "Алавес", Агуеро бе заменен заради "неразположение в сърдечната област". Той изпитваше затруднения с дишането.

След това се подложи на изследвания, като първоначално бе съобщено, че ще вземе решение след около 90 дни - според резултатите и прогреса на въстановяване.

Още миналия месец каталунски медии информираха, че аржентинецът е посъветван от кардиолози да прекрати активната си състезателна дейност.

Агуеро изживява трудна последна година, в която първо загуби титулярното си място в "Манчестър Сити" и му бе казано, че договорът му няма да бъде подновен. Той премина в "Барселона", за да играе редом с приятеля си Лео Месо и на клубно равнище, но пък №10 напусна в посока "Пари Сен Жермен".

Кун, както го наричат, дълго беше контузен, а когато започна да играе, стана ясно, че трябва да окачи бутонките. Поне успя да спечели Копа Америка с Аржентина.

Серхио Агуеро е величие на Висшата лига и притежател на някои от най-важните рекорди. Той има 184 попадиния, което го прави №1 сред чужденците, като единствено Алън Шиърър, Уейн Руни и Анди Коул са отбелязали повече, но и тримата са местни. Агуеро има девет гола повече от Тиери Анри.

Той е реализатор №1 в историята на "Манчестър Сити" с 260 попадения в 390 срещи, като е записал и 16 хеттрика.

Нисичкият таран е с най-високия коефициент на голове за време - в Англия се е разписвал средно на всеки 107,9 минути.

Головете в кариерата му за всички отбори, чиито екипи е носил, са 427, а мачовете - 786. За Барса той записа едва 5 срещи.