Защо Христо Петров, по-популярен като Ицо Хазарта е влязъл в политиката от името на "Продължаваме промяната" и защо ще подкрепи коалиционното правителство? Отговорът на този въпрос даде самият новоизбран депутат - от парламентарната трибуна. И той е: получил е "послание", че ако се присъедини към проекта на Кирил Петков и Асен Василев, ще загуби всичко, което обича. С други думи - получил е заплаха.

Признанието Хазарта направи малко след старта на дебата в парламента днес, след който така предложеният състав на правителството ще бъде гласуван. Той говори непоследствено след лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който обяви, че Движението няма да подкрепи кабинета.

"Колеги, бих искал да изложа своите мотиви за това защо ще подкрепя правителството. Вероятно някои от вас знаят, че моите занимания са встрани от политиката. Когато получих поканата да се присъединя към "Продължаваме промяната" от г-н Кирил Петков, бях впечатлен от неговата биография, на Асен Василев и другите. Бях впечатлен от неговия разказ, но честно казано той не беше достатъчен, за да ме накара да повярвам в успеха", започна популярният изпълнител.

И продължи:

"Затова реших най-простичко да попитам. Познавам част от вас, познавам вашите началници, познавам вашите спонсори. Реших да попитам част от тях що за хора са Кирил и Асен. Защото те са ваши опоненти, би трябвало да можете да кажете нещо срещу тях. Знаете ли какво получих? Не получих никаква информация, но получих едно недсвусмислено послание, че ако продължа да ги подкрепям, ще загубя най-ценното, което имам. И ми се иска хората, автори на идеята да получа това послание, да знаят, че то е най-силната мотивация да заявя, че моето място е тук, в този отбор, в който вярвам и съм убеден, че той ще работи за България".

"С някои от вас се познаваме, с някои сме и приятели. И знам, че някои от вас имат това поведение и присъствие тук, защото са получили същото това послание, което получих и аз" - намекна и за други сплашвани депутати Петров.

И посочи в заключение:

"Аз съм нормален човек. Често изпитвам страх. Но както ми каза Асен Василев - нормално е да се страхуваш, но има неща по-важни от самия страх".

С което си спечели бурни аплодисменти от залата.