Маскирани избягаха, след като опитаха да разбият банкомат и отчасти успешо ограбиха магазин за техника тази нощ. Екшънът се е случил в София около 03:25 ч.

Вероятно става въпрос за група от чуждестранни граждани - молдовци. Такъв е и единстеният задържан. Другите двама са се оттеглили в посока "Самоковско шосе".

Ударът е бил доста нагъл - над огромния "Техномаркет" на бул. "Цариградско шосе". 

Те са разбили вратата на магазина, след което откраднали дребна техника - лаптопи. Докато единият се насочил към АТМ устройството, другият влязъл в магазина и започнал да взима преносими компютри, стана ясно на брифинг на полицията тази сутрин. Те обаче в момента са налице, т.е. - не е успял опитът им и в тази част.

Според досегашите информации става дума за група, която и преди е участвала в разбиването на банкомати.

На мястото няма следи от взрив, а само такива от силно влизане с взлом през вратата. Ако се съди по снимките, става въпрос за "класика" - разбиване на витрината с джип на заден, и опит да връзване на банковата, за да бъде изтеглен с МПС-то, явно останал неуспешен.

Колата пък е крадена.

Към момента няма информация от банкомата да са взети пари. 

"Не са изпълнили полицейските разпореждания - докато колегите стигнат, и са избягали - обясниха тазу сутрин на брифинг от СДВР.

Едно от лицата са го настигнали и са го задържали."