ЦСКА-София отстъпи с 2:3 пред "Рома" в последния си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. "Червените" губеха с 0:3 на стадион "Васил Левски", но в края направиха поражението си по-поносимо.

"Рома" спечели групата с 1 точка аванс пред "Бодьо Глимт", който завърши 1:1 като гост на "Зоря" (Луганск). "Червените" завършиха последни с 1 т. и голова разлика 3:13 - и трите им попадения бяха отбелязани във вратата на "вълците".

Английският национал Тами Ейбрахам вкара в 15-ата и 54-ата, а Борха Майорал също се разписа - в 34-ата.

Две резерви вкараха за българския представител в дебютиращия този сезон нов евротурнир - Хамза Читакович в 75-ата и Яник Вилдсхут в 90-ата. Вторият гол падна с поразяващ шут е и първи за него за ЦСКА-София.

И двата тима бяха без много титуляри. Жозе Моуриньо заложи на младоци и резерви, а и Стойчо Младенов бе принуден да скрои състав, притиснат от обстоятелства. Липсваше Греъм Кери, който замина за родината си заради личен проблем.

Тимът на "Рома" бе решен рано да приключи интригата и още от първите минути вдигна оборотите, което се оказаха непосилно от "червените". Гостите заредиха голови ситуации пред Густаво Бусато и голът не закъсня.

ЦСКА-София опита да отвърне и заигра по-активно, особено по десния фланг, където действаше Георги Йомов. В 34-ата обаче Майорал прекърши надеждите на българския представител за нещо по-значимо.  

В началото на второто полувреме стана и 3:0, след което "Рома" позагуби интерес, явно и с идея за "калчото". От този момент силите се изравниха, а резервите внесоха импулс, в който в края бе осребрен, поне до степен на почетна загуба.

Въпреки студа имаше настроение на стадиона - от агитката на ЦСКА, но и от подръжници на "Рома"