Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полицаи са нахлували в домове на хора с увреждания и са ги принуждавали "да, клякат, да стават, да вървят", за да проверят дали наистина имат увреждания. Това каза депутатът от ДПС Халил Летифов от парламентарната трибуна. Изказването му бе част от въпрос в рамките на парламентарния контрол към вътрешния министър Бойко Рашков.

Летифов поясни, че така от МВР са проверявали дали исканията за гласуване с подвижна избирателна урна са основателни.

"Кой разпореди на полицаите?", попита Летифов.

Според Рашков "този рефрен се използва само с политическа цел".

"Министърът на вътрешните работи не може да издава такива разпореждания на който и да е служител - да упражнява действия, които са в противоречие с българските закони. Това го има само във вашите глави. Не обиждайте българските полицаи, че осъществяват репресии", каза Рашков.

Той призова депутатите от ДПС ако имат конкренти сигнали да ги дадат в МВР за проверка или в прокуратурата "ако смятате, че в МВР би се проявила някаква пристрастност".

"Престанете с тези голословни твърдения", призова Рашков.

Той допълни, че в МВР е постъпила информация, че с ТЕЛК-овете се злоупотребява.

"Такива случаи има установени в МВР. Ако се продължв с тези чисто политически спекулации аз ще подготвям поне по 10 такива слуачя, в които органите на МВР са разкрили подобни нарушения", каза Рашков.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.