Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на САЩ Джо Байдън изключи възможността страната му да изпрати войски, за да защитят Украйна, но заплаши Русия с безпрецедентни санкции, ако нападне своята съседка, предадоха световните агенции, информира БТА.

Байдън говори днес - ден след като проведе двучасов видеоконферентен разговор с руския си колега Владимир Путин.

Вариантът Съединените щати да изпратят военни сили, за да защитят Украйна, "не е на масата", каза американският президент пред репортери. Той се аргументира, че САЩ имат морално и правно задължение да защитават съюзниците си от НАТО, ако бъдат нападнати, но бившата съветска република не е член на Северноатлантическия съюз.

Предупредих Путин, че Съединените щати ще наложат на Русия санкции, "каквито той никога досега не е виждал", в случай на руска атака, каза в същото време Байдън. Американският президент изрази увереност, че руският му колега е разбрал посланието.
Байдън заяви, че се надява до утре да бъдат обявени срещи на най-малко четири водещи страни от НАТО с Русия, за да бъдат обсъдени нейните безпокойства във връзка с алианса. По време на тези разговори ще бъдат дискутирани начини за "понижаване на температурата на източния фронт", добави той.

Съединените щати, НАТО и Украйна обвиняват Русия, че е струпала на украинската граница войски, за да нахлуят в съседната страна. Москва отрича да има такива намерения.

Русия на свой ред изразява опасения по повод желанието на Украйна да се присъедини към НАТО

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.