Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националната агенция по приходите отново се похвали с рекордните постъпления в хазната ѝ през последните месеци, като отчете почти 26 млрд. лв. събрани от началото на година до края на ноември. 

Според шефа на Агенцията Румен Спецов повишената и бърза събираемост се дължала най-вече на "партньорския подход от страна на НАП", както и на обърнатия фокус на данъчните - към големите рискови данъкоплатци и единното прилагане на закона за всички. 

Данните показват, че до десетия месец на годината НАП е събрала с 3,7 млрд. лв. повече, спрямо миналата година. 

Общо данъчните приходи от януари до 30 ноември възлизат на над 14,7 млрд. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е близо 3,9 млрд. лв., над 3,1 млрд. лв. е корпоративния данък и 7,5 млрд. лв. ДДС. 

Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември надвишава 10,5 млрд. лв., в това число над 6,2 млрд. лв. са за държавно обществено осигуряване, 2,7 млрд. лв. – за здравноосигурителни вноски и 1,5 млрд. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване. 

Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – над 80 %, като това основно се дължи на промяната в сроковете за плащане на авансовите вноски.  

Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с близо 16 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с почти 10 на сто, спрямо същия период на миналата година, допълват от НАП.  

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.