Двама души загинаха и четирима бяха ранени, след като мъж откри стрелба в център за административно обслужване в югоизточната част на Москва, съобщи ТАСС, като се позова на правоохранителните органи.

Задържан е 45-годишният московчанин Сергей Глазов, който е бивш военен, каза говорителката на вътрешното ведомство Ирина Волк. Мъжът започнал да стреля в района на рецепцията на зданието, след като охранител поискал от него да си сложи предпазна маска. Убити са охранител и служител на центъра. Извършителят е задържан на място, води се следствие, а сапьори проверяват за скрити взривни вещества.

Ранени са две жени, мъж и 10-годишно дете. Те са хоспитализирани в тежко състояние и в момента ги оперират, съобщи зам.-кметът на руската столица Анастасия Ракова, предаде ТАСС, цитирана от БТА. 

Маските са задължителни на закрити обществени места в Русия, какъвто е и центърът за административно обслужване. Там жители на столицата подават заявления и получават паспорт, документи за недвижими имоти и други.

Руската агенция Интерфакс съобщи, цитирайки неназован източник, че на местопрестъплението е открит пистолет "Глок".