Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Цяло воинство от депутати и бивши миистри на ГЕРБ излезе днес на улицата, за да защити репресирания по думите им вестник "Труд". Под валящия обилно сняг, с по един брой от днешния тираж в ръка, чиято челна страница е озаглавена "Убиват "Труд", десетки представители на бившата управляваща партия, начело с бившите министри Теменужка Петкова, Костадин Ангелов, депутата Тома Биков, Любен Дилов-син, Маноил Манев, бившият шеф на болница "Пирогов" проф. Асен Балтов и мн. др., отидоха пред сградата на Министерство на културата и струпаха вестниците пред прага му.

Причината е ясна: изгонването на "Труд" от редакцията му, която се помещаваше в Музея на социалистическото изкуство, собственост на МК.

Служебният министър Велислав Минеков, още при встъпването си в длъжност, обяви, че редакцията трябва да напусне сградата заради неплатени над 100 000 лева наеми и режийни разходи, които обаче предишното ръководство на министерството не си е търсило (днес дори бе разпространена сумата над 260 000 лв., б.р.).

Сагата е на поне половин година, но вчера се стигна до принудително запечатване на сградата, бяха сменени дори ключалките, а главният редактор Петьо Блъсков обяви гражданско неподчинение на журналистите.

Темата обаче бе подета от ГЕРБ, като оттам още вчера защитиха вестника с мотива - репресиран е от властта.

Отделно, неотдавна Минеков се закани и че ще изгони партията от централата й, която се намира в т. нар. Малко НДК.

"Против сме да се вадят политически партии от централите им. Така както се опитаха да извадят и БСП преди месец. Ако се опитат по някакъв начин да ни извадят от централата, ще се сблъскат челно със стена. Ние имаме стотици хиляди симпатизанти. 

Ще видят много тежък отпор от наша страна, много тежък", закани се депутатът Тома Биков.

Любен Дилов-син пък осъди медиите - липсвало солидарност и реакция от тяхна страна.

"Лошо впечатление прави медийната реакция.

Днес това ще се случи с "Труд", утре с вас", заяви той.

И определи като "смехотворна" реакцията на Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) от днес, в която оттам посочиха, че свободата на словото не предполага привилегии. Както и че близки до властта медии са получавали привилегировано отношение, а когато то бъде прекратено, се представя като репресия.

Според Тома Биков по време на акцията във вестника са присъствали хора, на които мястото им не е било там. И назова конкретна личност - съветникът на министъра на културата Светослав Трайков. Биков каза още, че на името на Трайков е регистриран сайт за фалшиви новини.

Биков разказа и, че вестник "Труд" са искали да си платят режийните, но от министерството не им издавали фактура в продължение на месеци.

На въпрос защо нямаше такава пламенна защита от страна на ГЕРБ, когато журналисти бяха бити по време на антиправителствените протести миналото лято, се включи пиарът на партията Никола Николов.

"Бе колега, вие не сте подготвен, бе! Имаше позиция на ГЕРБ. Поне по пет телевизии излязохме, поне по пет. Кой ви диктува на вас въпросите?!", реагира Николов срещу журналиста, задал въпроса.

Ключови думи

Коментари

ГЕРБ, платете

просрочените сметки на вестничето си, както и поемете бъдещите наеми и консумативи. И, гербеджии, купувайте си вестника, че кой друг ще чете откровенни лъжи за вашия възход и постижения!

Труд бе убит преди години от Тошко Тошев

Труд престана да бъде серизен вестник след назначавенето на Тошко тошев (агентът на ДС "Бор") за главен редактор. Този човек открадна милиони, присвои си имоти на вестника и го бе превърнал в бардак. Последният пирон в ковчега на Труд бе забит от Блъсков, който е от същото котило като Тошев. Тези двамата бяха срам за българската журналистика. Но какво да се прави, преходът в България, който май е вчен, е пълен с океани от помия.

ГРОП

Така ние от ГРОП си плащаме за медийните сфирки , щото в чували могат да ни хванат

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.