Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ЕС трябва да промени своите временно замразени строги фискални правила и да намери преходно решение, преди да ги въведе отново, вероятно през 2023 г.

Това заяви в Брюксел управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, предаде ДПА, цитирана от БТА.

„Фискалните правила на ЕС трябва да бъдат реформирани, за да отразяват следпандемичната действителност", каза тя след среща с финансовите министри на страните от еврозоната.

Според нея прилагането на настоящите фискални норми ще изисква от някои страни с висок дълг „нереалистично голямо и контрапродуктивно пригаждане към тях“.

В доклад на МВФ се казва, че „обвързано със срок временно положение е желателно, докато влязат в сила новите правила“.

Според дълговите изисквания на ЕС правителствата на страните членки трябва да поддържат дефицит до 3 на сто от БВП. Дългът пък не трябва да надхвърля 60 процента от БВП.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.