Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Има някои неясноти в автобиографиите или мотивационните писма на двамата делегирани прокурори в България, по чието номиниране Европейската прокуратура трябва да се произнесе.

Така отговори на въпрос на Клуб Z главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши по време на пресконференция в Любляна.

Става дума за Анита Джамалова и Ивайло Илиев – зам.-председатели на окръжните прокуратури съответно в Перник и Кюстендил.

България трябва да има 10 делегирани прокурори към Европейската прокуратура. Досега са назначени 8 от тях. Последните четирима бяха одобрени в края на октомври. Джамалова и Илиев бяха в същата група.

Сега от Европейската прокуратура са поискали допълнителна информация за двамата.

„Следваме тази процедура, когато информацията, подадена за тях в автобиографиите им или мотивационните им писма, не е много ясна или те не са достатъчно пълни. Такава е ситуацията с двамата кандидати, предложени за назначение за делегирани прокурори в България, защото се нуждаехме от повече информация за тях“, каза Кьовеши.

„Процедурата по оценката на двамата кандидати продължава. Мисля, че решението за тях ще бъде взето до няколко дни“, допълни тя.

България номинира първата група делегирани прокурори през февруари. Тогава обаче Колегиумът на Европейската прокуратура одобри само четирима.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.