Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Задължителната ваксинация - или 100 евро глоба всеки месец за хората над 60 в Гърция даде резултат още в първите дни, съобщи Ройтерс. 

Само за ден над 200 000 души са се записали за бустерна доза в платформата за резервации.

Новините за по-заразния нов вариант Омикрон вероятно също са изиграли роля за ентусиазма на гърците.

62,2% от гражданите на южната ни съседка са ваксинирани, но в последните няколко месеца броят поставени дози дневно намаля и напредъкът се забави.

26% от българите са ваксинирани, България е втора по смъртност в света в последните седмици, Гърция - 41-ва.

Затова бяха въведени и солените глоби за всички хора над 60 години. 100 евро е солидна порция от средната месечна пенсия от 730 евро в страната.

За празниците гърците получават и пандемичен, но практичен подарък - по два безплатни теста от утре, които важат и за чужденците в страната. До няколко дни пристигат и ваксините за най-малките деца - от 5 до 11.

Коментари

.....

Тези 26% ваксинирани нашенци ги дъвчите месеци наред, а реално процентите са повече. Целта е ясна. Браво на гърците! Да въведем и ние същия размер глоби и ще избухне ваксинационният процес. Точно толкова е елементарно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.