Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърката на икономиката Даниела Везиева е освободила трима от членовете на Съвета на директорите на "Държавната консолидационна компания" (ДКК). Това са назначените в края на мандата на ГЕРБ Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска. 

Новината е потвърдена от принципала на ДКК - министерство на икономиката, пред "Свободна Европа". 

В Съвета обаче остават назначените след сдаването на властта от ГЕРБ Ваня Караганева и Чавдар Христозов.

Освободените днес имат право да обжалват решението и очакванията са, че ще го направят.

Важно е да се знае, че макар тримата да са назначени с конкурс, то принципалът на дружеството и 100% притежател на акциите има право на освобождаването им според член 24, точка 6 от Закона за публичните предприятия. Тази точка предполага право на освобождаване, заради "тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения".

Именно Караганева бе в центъра на скандалите, които през миналата седмица обхваната държавния мастодонт.

На 29 ноември тримата вече освободени от Везиева членове свикват заседание, на което вземат решение да уволнят втората изпълнителна директорка - Караганева. Причините - нарушения на устава на дружеството, придружени с обвинения в ощетяване на компанията и държавата и еднолични решения в ущърб на ДКК. 

По-късно обаче стана ясно, че не всичко, което тримата членове на Съвета представиха пред медиите е фактологически вярно. Министерството на икономиката обяви, че подкрепя Караганева, че старите директори опитват да спрат промените в дружеството, а Везиева обяви, че ще иска оставките им. 

В края на миналата седмица пък Търговския регистър отказа да признае уволнението на Караганева, заради незаконосъобразността на свиканото от тримата директори заседание. 

Днес, в поредното си интервю по темата, министърката обяви, е смята всичко, което стана през миналата седмица за "един добре пресметнат във времето скандал". 

Ключови думи

Коментари

Чисткаааа!

Хунтата на РРадев ще се доразправи със всеки дръзнал да има мнение или да защити държавата от апетита на новата мафия!

.....

Като едно време, след 09.09.1944 г. Нагледен урок по история за днешните деца.

1948 г.

Там ни върна РРадев с неговата хунта!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.