Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

УЕФА е санкционирала девет клуба за нарушаване на финансовия феърплей и сред тях е ЦСКА-София, който е глобен със 75 хиляди евро, съобщава ДПА, цитирана от БТА.

Глобата за "червените" е за просрочени задължения. С изключение на ЧФР "Клуж" и "Астана", засегнатите отбори са заплашени с изваждане от европейските клубни турнири за една година, ако не докажат, че са покрили задълженията си към 31 януари 2022 г.

АЕК е глобен с 1,5 милиона евро - това е най-високата глоба. Атинският клуб, както и останалите, не е спазил правилата на финансовия феърплей и лицензирането, като няма да получи и 10 процента от парите от наградния фонд при следващото си участие в ЕКТ.

"Спортинг" (Лисабон) и "Бетис" получават глоби от по 250 хиляди евро всеки, а "Порто" - 300 000. "Астана" от Казахстан ще се бръкне със 150 000, ЧФР "Клуж" - 200 000, "Санта Клара" (Португалия) - 75 000, а "Монс Калпе" (Гибралтар) - 15 000.

ЦСКА-София е с една от най-ниските финаснови санкции.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.