Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Идва ново поколение в политиката, то няма обвързаности, няма багаж, не носи тези травми".

Това заяви Асен Василев от "Продължаваме промяната" пред БНТ. Според него това ново поколение е "градивно, иска да тръгнем по нов начин, да се работи заедно, доколкото е възможно".

"Да си изчистим държавата, да си я подредим. Всички техни приятели от чужбина да искат да се върнат", каза още Василев.

Той каза, че силно се надява, че този път ще се състави правителство за 4 годишен мандат. Василев изтъкна, че избирането на председател на парламента днес е било първа стъпка за съставяне на мнозинство.

"Най-нормално е първата политическа сила да излъчи председател", каза Василев.

Той описа и на какъв етап са преговорите. Василев каза, че проектът на споразумение включва 18 сектора и е 120-130 страници. Тепърва ще се изготвя политическото споразумение - как се вземат решения, каква ще е структурата на правителството.

"Надяваме се в началото на следващата седмица да имаме съгласие", каза Василев.

По повод имената на министрите той каза, че е нормално оценката на кандидатурите да се разглежда при затворени врати.

Василев отрече да има формула за разпределение на министерски кресла. Той обаче призна, че бройката на депутатите на всяка партия ще има своето значение, без да се абсолютизира.

"Нямаме право на трета грешка тази година. Нищо не е ясно, докато не си стиснем ръцете", каза Василев.

Според него основните задачи пред управлението е да се спрат течовете и корупцията, да се овладеят кризите, да се вдигнат доходите, да тръгне икономическият растеж.

"Да си подредим държавата по такъв начин, че да ни е кеф да живеем в нея. България да стане мястото в Европа, където европейците искат да живеят - чиста, зелена, добре уредена, спокойна държава", каза Василев.

 

Коментари

Поне няма да гледаме някои чудовища

https://img.novini.bg/uploads/news_pictures/2021-32/big/730758.jpg

Но ако се появят нови уроди, а това е много вероятно

Кирчо и Кокорчо носят цялата отговорност

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.