Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Властите в Беларус претърсиха домовете на десетки журналисти и активисти, съобщи правозащитна организация, цитирана от Асошиейтед прес и БТА.

При акциите са били иззети телефоните и компютрите на независими журналисти, правозащитници и активисти в поне девет беларуски града, като те са били и разпитвани, съобщи правозащитната организация "Вясна".

В столицата Минск властите са претърсили домовете на десет души, обвинени във финансиране на антиправителствените протести и разпространение на информация, определяна като екстремистка.

Журналистът на свободна практика Лариса Шчиракова заяви, че е била отведена за разпит след претърсване на дома й в Гомел, град на 300 км югоизточно от Минск, продължило с часове. Преди тя работела за телевизионния канал "Белсат", който властите обявиха за екстремистки.

Активисти и журналисти в Брест, Витебск, Могильов, Гродно, Мозир и други градове също са станали обект на подобни обиски и задържания. Обект на акциите са станали и лидерите на местните организации в Гомел и Речица на Обединената гражданска партия, най-старата опозиционна партия в Беларус. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.