Кристиано Роналдо нарече "лъжец" главния редактор на списание "Франс футбол" Паскал Фере в гневен пост в инстаграм. Повод за реакцията на №7 не е класирането тази година, в което за първи път от 2010 г. португалецът е извън топ 5.

Той е възмутен от изказване на журналиста. В интервю за "Ню Йорк таймс" Фере заявява, че единствената цел в кариерата на Роналдо била да завърши с повече "Златни топки" от Лео Меси, който снощи бе коронован за седми път с наградата, връчваща се от реномираната френска медия. Кристиано е втори с пет приза.

Самият Кристиано бил казал това на французина, той го знаел от него, поне така твърди.

"Винаги печеля за себе си и за клубовете, за които играя, пише Роналдо. - Печеля за мен самия и за хората, които ме обичат. Не печеля срещу когото и да било... Паскал Фере лъже, той използва името ми, за да рекламира себе си и изданието, за което работи. Неприемливо е личност, която е отговорна за организирането на толкова престижна анкета, да лъже по този начин. Неуважително е към някого, който винаги е уважавал "Франс футбал" и "Златната топка". 

Най-голямата амбиция на моята кариера е да оставя името си написано със златни букви в историята на световния футбол."

Кристиано Роналдо е шести тази година.

А цял ден днес продържават споровете дали Лео Меси е спечелил заслужено. Най-голям отпор за вота личи в Германия, където настояват, че човекът, който е заслужавал най-много, е Роберт Левандовски, получил утешителна награда за най-добър реализатор. 

Не само клубът на Лева "Байерн" застава зад него, а също така легенди като Лотар Матеус, националът Тони Кроос и т.н. Повечето анализатори в Англия са на същото мнение. Те критикуват вота на журналистите. 

Вестник "Билд" пише, че изборът е бил "скандален".

В хора на недоволните е и бившият вратар на Испания и "Реал" (Мадрид) Икер Касияс. 

Кроос отправи критики към организаторите и журналистите в подкаста си.

Когато получи наградата си пък Лео Меси призова "Франс футбол" да връчи "Златната топка" на Левандовски за миналата година. Тогава, по думите му, напълно я е заслужавал. Двамата си отправиха комплименти.