Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Как може Румен Радев да има кандидат за лидер на БСП?! Колкото съм джендър, толкова съм и на Румен Радев кандидат".

Така Крум Зарков, който обяви намерението си да се кандидатира за лидер на левицата - вероятно срещу сегашния - Корнелия Нинова, отговори пред бТВ на нейните обвинения, заваляли изведнъж по негов адрес - че е "за" Истанбулската конвенция", която Нинова определя като "червена линия" за БСП.

"Че ще има "хейт", тролски активности, различни конспирации, не ме учудва, тъй като съм достатъчно дълго време в политиката за да не съм наивен", посочи Зарков.

И допълни, че това "не вредяло на него, а на избора, защото левицата трябвало да избере качествен председател със сериозен дебат – "да покажем, че БСП не е само скандали между водещите лица".

"Не е вярно, че съм привърженик на Истанбулската конвенция. Това, което съм настоявал, и то след като темта беше решена от Конституционния съд, бе да не бъде тя знамето на нашата партия. Тъй като ми се струва, че автентична лява партия трябва да се фокусира върху други проблеми, като бедността", отвърна задочно Зарков на Нинова.

И допълни, че че настоявал и левицата не се крие зад измислени теми.

"В джендър манията се бориш с измислени страхове, за да не се изправиш срещу бедността и корупцията", подчерта.

Бе категоричен, че иска да участва в надпреварата с пряк избор - реформата, въведена от Нинова.

"По този въпрос трябва да се произнесат всички членове и аз ще участвам в процедурата по пряк избор. В други процедури не участвам", заяви.

Отрече и да има амбиции за постове в евентуалното бъдещо правителство, било то и на зам.-министър. Посветил се на задачата да се бори за лидер на БСП. "Концентрирам се в личен план към установяването на БСП като автентична, лява, привлекателна партия" - даде заявка.

А по отношение на коалиционните преговори, които са на етап обсъждане на министерски постове, призова да се подхожда по начин, по който министерствата да станат феодални владения на съответната партия. Да се запази обликът на партиите, но да се функционира заедно на база приоритети, а не "разпарчетосвайки властта".

Ключови думи

Коментари

Много уклончив нещо и заеква

Да бъдеш джендър и да си адепт на чорапа съвсем не са взаимно изключващи се състояния. Видно е от доста политически креатури напоследък. За да сме сигурни, трябва да чуем какво е виждането на Зарков за съдебната реформа. Едва тогава ще разберем дали е мека китка, Радева подлога или и двете едновременно. Френската гимназия?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.