Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бременна жена пропадна в шахта до Централна поща в София на ул. "Дякон Игнатий". Жената е на 38 години. Тя е вървяла с мъжа си, когато е стъпила върху шахтата, металните врати се разместват и тя пропада на височина от около 3 метра.

Мъжът ѝ разказа пред bTV, че тя и плодът са добре. Има охлузвания на бедрото, няма да бъде хоспитализирана. 

Шахтата се намира до заведение. Собственикът му обясни, че тя е за достъп за мазе, което е под заведението и което те никога не са използвали.

Експерти от дирекции „Контрол по строителството“ на район „Средец“ и на Столична община направиха проверка на място. Така нареченият „английски двор“ е отвор, който води към избеното помещение/мазето и е собственост на сградата. Сградата е частна, а  задължение на собствениците е да я поддържат в добро експлоатационно състояние.

Собствениците ще бъдат санкционирани затова, че не са поддържали съоръжението си в добро техническо състояние.

Екипи на Аварийната дирекция на Столична община обезопасиха мястото на инцидента, като е поставен нов капак на отвора към сутерена на сградата.

Това за съжаление не е първият инцидент с пострадали минувачи в София. През февруари т.г. 16-годишно момче почина след токов удар на улица в София. Инцидентът стана на бул. „Иван Гешов“ на светофар. Момчето е чакало на пешеходната пътека, когато е разтърсено от силен токов удар. Оказва се, че по шахтата под него тече ток заради неправилно извършено захранване към частен обект в близост.

През 2005 г., пак от токов удар, мъж загина на площад "Славейков". 34-годишният Веселин Маринов и приятелката му решили да се разхладят в един от известните фонтани в София. Още със стъпването си в шадравана мъжът паднал безжизнен. Приятелката му пък усетила силни бодежи в краката и веднага изскочила. Оказва се, че във фонтана тече ток. Оттогава той е затворен. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.