Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерските постове са разпределени по формулата 8-4-3-2 между четирите партии, които водят преговори за участие в следващ кабинет - съответно "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".

"Това, което знам е, че е постигнато съгласие всяка партия да получи според парламентарната си тежест, а вече конкретните ресори - би следвало от тези квоти да се подберат хората, които са най-добре подготвени."

Това обяви Румен Гечев от БСП по БНТ в понеделник нечер.

По думите му според парламентарната тежест би следвало "Продължаваме промяната" да има най-много - 8 министерски кресла, а на БСП като втора партия в коалицията, най-вероятно ѝ се полагат 4, за ИТН - 3, ДБ - 2.

Гечев определи подходът първо да се подпише коалиционно споразумение като "много правилен".

"Преговорите Би следвало да продължат, ако се подпише такова споразумение, в следващите дни. Това, предполагам, ще стане още в първите два-три дни на новия парламент, след това да се пристъпи към кадрови решения, така че да посрещнем Коледа с ново правителство", начерта той план за съставяне на новото управление.

По част от спорните теми между четирите партии било редно да се изчака приемането на бюджета за следващата година, за да се види какви харчове в условията на криза ще са реални, смята още той.

"Не съм сигурен, възможно е", коментира веднага след Гечев Владислав Панев, съпредседател на "Демократична България" и на "Зелено движение", част от състава на ДБ. Според него тази формула може и да не се запази в този вид. На въпрос ще поемат ли околната среда, Панев обяви, че това е логично, тъй като трите партии в движението разполагат с експерти, но се въздържа от повече конкретика и каза, че тези разговори предстоят.

Коментари

Каква промяна може да има с БСП?

Тези пребоядисани комунисти, на които отдолу им прозира черценото, могат само да крадат по старому. Каква промяна може да има с хора като Гечев, който е в същия порочен кюп като ехемргийния мафиот Р. Овч? Никаква? Много ми хареса коментара на Валери Найденов в 24 часа. В него той задава съвсем не реторичния въпрос: какво правителство правят преговарящите, след като дори не са се заклели като депутати? Реставрацията на червените мафиоти ще бъде абсолютна и ще е под мояната закрила на Бойко Рашков. Цялата публика в залата умира от смях как един вътрешен министър, който дори не е избран като депутат и за когото се знае, че има несметно за България имане, яе се бодри с корупцията. Българското стадо обаче блее радостно по пътя към кошарите, където пак ще го доят до дупка...

Потресаващо!

Тройната коалиция се възражда в четворен вариант. Историята се повтаря като фарс.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.