Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Детските флакони (на ваксините на "Пфайзер") са по-различни заради дозирането. Те ще бъдат и с по-различен цвят на капачката, за да може това да ги отличава от тези за деца над 12 години.

Това обясни в понеделник сутрин по БНТ епидемиологът д-р Христиана Бацелова.

Преди дни Европейската агенция по лекарствата одобри ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех" за възрастта 5-11 г.

Оставим ли децата неваксинирани, ние ги обричаме на заразяване. Освен това, те изграждат много по-бързо имунитет от възрастните, допълни тя. Броят на ваксинираните деца у нас е малък, добави д-р Бацелова.

"Надявам се много бързо да бъдат доставени детските флакони и Министерството на здравеопазването бързо да реагира. Включително, аз очаквам да ваксинирам моите деца", обясни още тя.

Защо да ваксинираме децата - отговорът е елементарен, за да бъдат здрави. Иначе ги обричаме на интубация, смърт, дълготрайно боледуване, категорична е д-р Бацелова.

За съжаление, при новия вариант на коронавируса Омикрон се наблюдават доста промени, дали ще има пробив при ваксините, не може да се каже, фармацевтичните компании в момента правят проучвания.

"Най-лошият вариант е да се върнем в изходна позиция - тоест да започнем отново ваксинирането с добавен компонент", смята специалистът.

"Моята препоръка е хората, при които са минали 180 дни от втората доза, изобщо да не чакат и да не си правят тест за антитела, а да се ваксинират", обясни епидемиологът.

За ваксинираните с еднодозова ваксина, д-р Бацелова обясни, че ако са минали 6 месеца, могат да си поставят бустерна доза с РНК ваксина.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.