Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Страните от ЕС се договориха днес да забранят временно пътуванията от държавите от Южна Африка, предаде Ройтерс.

Решението бе взето, след като в този регион бе идентифициран нов, потенциално опасен вариант на COVID-19.

Новината съобщи в туитър словенското ротационно председателство на Съвета на ЕС.

Здравни експерти от 27-те страни членки са се съгласили за необходимостта от временно спиране на пътуванията от Южна Африка до ЕС. Европейски източник уточнява пред Ройтерс, че ограниченията ще важат за Република Южна Африка (РЮА), Ботсвана, Есватини (бившата Свазиленд), Лесото, Мозамбик, Намибия и Зимбабве.

По-рано днес Европейската комисия предложи по съвет на учени спиране на полетите от южната част на Африка. Редица страни от ЕС още преди това обявиха, че предприемат такава мярка.

Днес бе задействан интегрираният механизъм на ЕС за реакция на политическо равнище при кризи (IPCR). Държавите от ЕС се споразумяха да активират „внезапната спирачка“, като наложат временни ограничения за всички пътувания от Южна Африка.

Словенското председателство призовава всички пристигащи от региона пътници да бъдат подлагани на тестове и карантина.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.