Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Преговорите между "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" по темата "Труд и социални грижи" се проведоха в конструктивен дух, а партиите демонстрираха разбирателство по обсъжданите въпроси.

Те се обединиха около 50 точки. Сред най-важните от тях е борбата със сивата икономика и плащанията на ръка извън официалната заплата. Предстои да бъде проведена информационна кампания сред обществото, след което ще започнат проверки на НАП и Инспекцията по труда.

Асен Василев заяви, че след преизчислението от 25 декември пенсиите няма да са по-ниски от това, което получават хората сега, включително и добавката от 120 лева. Това би означавало минималната пенсия да стигне 420 лева, макар последният парламент да прие увеличението ѝ до 370.

Друг общ приоритет е осигуряването на детски градини и ясли за всички деца, като предложенията на политическите сили за реализацията на тази цел бяха различни, а от БСП настояваха те да са безплатни.

Мика Зайкова прекъсна представянето на приоритетите на БСП с думите, че за тях на страната е нужен бюджетът на САЩ. Въпреки началния анонс на Георги Гьоков разговорът да не прилича на наддаване, то подобни моменти не отсъстваха, а социалистите не пропускаха всеки удобен случай да заявят от колко време настояват за определени политики. Четирите партии се обединиха  продължаване на COVID мерките, увеличаване на максималния осигурителен доход, който ще е обвързан с коефициент към средната заплата, увеличаване на минималната заплата - тя ще е процент от средната за предишната година, минимална добавка за нощен труд, регламентиране на дистанционната работа в кодекса на труда, ревизия и постоянен контрол на качеството и ефективността на социални услуги, действия за намаляване на оставянето на деца в институции, по-строг контрол на отпускането на социални помощи.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.