Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Украинските спецслужби разполагат с информация, че украинци в страната планират преврат в началото на декември с участието на Русия. Това обяви президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Организаторите на заговора се опитвали да спечелят на своя страна най-богатия украинец - Ринат Ахметов, смята държавният глава.

По време на пресконференция Зеленски отбеляза, че разполага с аудио записи, осигурени от украинските служби за сигурност. В тях организаторите на заговора споменали името на Ахметов. Президентът подчерта, че бизнесменът не е участвал в подготовките на преврата.

"Смятам, че Ахметов е завличан във войната срещу Украйна", сподели Зеленски. "Мисля, че това е голяма грешка, защото не може да воюваш срещу собствения си народ".

През последните няколко седмици украинските медии обръщат внимание на нарастващото напрежение между Зеленски и милиардера. Президентът поведе кампания срещу олигарсите в страната и твърди, че се опитва да ограничи влиянието им в политиката.

Ахметов е собственик на няколко медии, които често критикуват действията на Зеленски и на администрацията му.

Държавният глава увери, че страната му държи пълен контрол върху границите си и че е готова да посрещне руска ескалация.

"Ние сме изправени пред предизвикателства не само от Руската федерация и възможна ескалация - ние имаме големи вътрешни предизвикателства. Получих информация, че на 1 и 2 декември в нашата страна ще бъде организиран преврат", заяви той.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.