"Лудогорец" няма да прескочи груповата фаза на Лига Европа. "Орлите" загубиха от "Цървена звезда" с 0:1 в Белград и са последни в гр. F с 1 точка.

Победата не класира "звездашите" на елиминациите, тъй като "Мидтиланд" би "Брага" драматично с 3:2 (гол в добавеното време). Сръбският първенец има 10 т., "Брага" е с 9, а  датският с 8 т. и след две седмици ще гостува в Разград, като запазва шансове за едно от първите две места.

А "Брага" и "Звезда" ще имат пряк сблъсък на португалска земя.

Мирко Иванич реализира единственото попадение на ст. "Райко Митич" - в 56-ата минута. Той порази Серджио Пат със зрелищен прехвърлящ удар. "Лудогорец" отново игра слабо, можеше да загуби с повече.

"Звездашите" имаха преимущество във владеенето на топката  преди почивката. Двата отбора размениха по една голова възможност, за "Лудогорец" пропусна Доминик Янков, който не успя да се справи с Милан Борян, който в миналото пазеше на българския шампион.

В края на полувремето Иванич не съумя да открие. Малко след почивката и Милан Павков пробва Пат.

Така се стигна до поразяващия шут на Марко Иванич.

До края "червено-белите" не пуснаха контрола, а акциите им бяха значително по-опасни и в няколко ситуцаии при повече точност резултатът можеше да стане 2:0.

В края Дорин Ротариу отправи коверен удар и това бе всичко, което "Лудогорец" направи през втората част.

Българският тим вече в 17 поредни мача в групите на Лига Европа е без победа - така е от сезон 2019-2020.