Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мъж е арестуван днес за коментари по повод трагичната катастрофа на АМ "Струма", съобщи МВР. В нея загинаха над 40 души предимно от Северна Македония.

Служители на ГДБОП са задържали мъжа след получен сигнал в социалната мрежа Facebook за "несъвместими с морално-етичните норми" коментари.

Коментарите са докладвани в Софийска районна прокуратура за "проповядване на омраза, основана на народност, чрез информационна система". 

Това е чл. 162, ал. 1 от Наказателния кодекс, който предвижда от една до четири години затвор и глоба от 5000 до 10 000 лв. за хора, които проповядват или подбуждат към дискриминация, насилие или омраза на базата на раса, народност или етническа принадлежност.

Всички загинали в изгорелия автобус бяха македонски граждани. 12 от тях - деца.

От Районна прокуратура информираха Клуб Z, че за момента няма повдигнато обвинение - води се досъдебно производство и се изяснява точното съдържание на коментарите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.