Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-късно през пролетта всички живеещи в Германия ще имат имунитет срещу болестта. Те или ще са ваксинирани, или оздравели, или ще са починали. Това заяви днес на пресконференция министърът на здравеопазването Йенс Шпан.

Вариантът „Делта“ на коронавируса е толкова заразен, че тези, които нямат ваксина, ще се заразят през следващите месеци и това е неминуемо.

„Имунитет се постига винаги. Въпросът е по какъв начин - чрез ваксина, или чрез преболедуване“, заяви още Йенс Шпан.

Министърът повтори, че правителството препоръчва изрично ваксинацията. За третата ваксина ще се предлага засилено „Модерна“. Според медиите Шпан е пропуснал да поръча достатъчно от ваксините „Бионтек“ и затова се налага да се използва американската ваксина. Министърът пък посочи, че има големи количества от нея и те трябва да се използват, преди да премине срокът им за годност.

"Ако „Бионтек“ е мерцедесът на ваксините, то Модерна е ролс-ройс. И двете са с изключително високо качество“, посочи още Шпан.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.