Мачът между "Лион" и "Олимпик" (Марсилия) от 14-ия кръг на френската Лига 1 беше прекъснат още във 2-ата минута. Тогава бившият национал на "петлите" Димитри Пайе беше уцелен с пластмасова бутилка в главата, докато се готвеше да изпълни корнер.

Чака се решение на Френската футболна федерация.

Пайе се колебаеше дали да се насочи към мястото за ъглов удар - заради канонадата от предмети, хвърлени на терена, а когато все пак отиде, зрител успя да го нацели.

Халфът се строполи на тревата и трябваше да му бъде оказана медицинска помощ. Съдията прецени, че е по-безопасно да прибере отборите в съблекалнята. След 2-часово прекъсване и чакане, стана ясно, че двубоят няма да продължи. Домакините са били готови да играят, но не и гостите, които категорично са отказали, опасявайки се за сигурността си.

Стана ясно, че виновникът за инцидента бързо е бил установен и арестуван. Това е станало и с помощта на стюарди. На видео в социалните мрежи се вижда, че друг фен на "Лион" му удря шамар.

По-рано през сезона се случи нещо подобно и отново на мач на "Олимпик" (Марсилия) с участието на Пайе. По сходен начин футболистът бе замерян с бутилки и предмети при гостуването на "Ница". Той грабна и хвърли една обратно в трибуните, което предизвика безредици. И тогава срещата бе спряна и доиграна дни по-късно, а "Ница" понесе глоба.

Във Франция фенските изстъпления често са причина за проблеми по стадионите.