Служебният премиер Стефан Янев и вътрешният министър Бойко Рашков ще останат като министри в новия кабинет на “Продължаваме промяната”, пише пловдивският в. “Марица”

Кирил Петков и Асен Василев дадоха много висока оценка на сегашния премиер ген. Стефан Янев и силовия министър Бойко Рашков и не отрекоха, че двамата ще бъдат поканени в редовния кабинет като министри на отбраната и вътрешните работи, пише изданието. Ясно е още, че Кирил Петков ще е премиер, а Асен Василев - министър на финансите. Даниел Лорер е най-вероятният външен министър.

Станислав Трифонов, Кирил Петков и Асен Василев са успели да договорят вече председателския пост в парламента, научи пък “24 часа”. Според източници от партията на Слави за трети пореден път първа сред депутатите ще е Ива Митева, която председателстваше и 45-ия, и 46-ия парламент.

На срещата на лидерите на “Продължаваме промяната” и Слави Трифонов във вторник били обсъждани и други имена. Като това на финансиста от “Има такъв народ” Любомир Каримански. Името му било предложено от ИТН за министър на финансите в бъдещо правителство. Получили обаче отговор, че единственият пост, който не подлежи на преговаряне, е този във финансовото министерство. Той трябвало да бъде за Асен Василев. Тогава от ИТН предложили Каримански да е новият шеф на БНБ, тъй като мандатът на ръководството на банката изтече.