"Свидетел съм на корупция, на абсолютно безпринципно раздаване на 33 млн. лв. през фонд "Култура".

Това обяви днес министър Велислав Минеков след заседание на служебното правителство, обяснявайки как е заварил министерството.

"Това, което видяхме за последните 6 месеца: абсолютно отсъствие за последните 12 години на ясна политика по отношение на националната култура, неясно финансиране, политическо субсидиране, раздаване на средства по партиен начин, раздаване на средства в медии, медийни услуги, което е подкупване на медии, много щети по отношение на паметници на културата", допълни проф. Минеков.

Той стана поредният служебен министър, който заяви, че сигналите са внесени в прокуратурата (преди време самата прокуратура обобщи по кои подадени от двата кабинета "Янев" сигнали работи, а по-късно Бойко Рашков я обвини, че нищо не прави например по злоупотребите в "Автомагистрали", б.р.).

Имало е сериозна акция по спасяване на гробницата в Караново и е възможно да получим средства отвън за спасяването ѝ, стана ясно още от днешното изявление на проф. Минеков.

МС отпуска 18 млн. лв. за филмови продукции, обяви още на брифинга след заседанието на МС Минеков. Същите тези средства ще могат да бъдат разходвани и през 2022 година.

"Смятам, че очакващите да започнат продукции в киното ще бъдат достатъчно щастливи и доволни", каза още министърът.