Кристиано Роналдо отново "влезе в новините" с жест към почитател - този път след мач на Португалия от световните квалификации. А в случая става въпрос за малка почитателка, която прояви смелост, за да стигне до идола си.

Снощи Португалия направи само 0:0 като гост на Ейре в Дъблин. С което не успя да си гарантира първото място и класиране за Мондиал 2022, но това може да стане и в неделя дори с ново равенство при домакинството на основния съперник Сърбия.

Роналдо имаше прекрасна възможност да реализира към края на срещата, но пропусна, а като цяло защитата на домакините се справи с него.

Още по време на двубоя зрител нахлу на терена в опит да доближи №7 (горе). Самият Кристиано го "финтира", пък и охранителите бързо го неутрализираха.

Малко след последния сигнал на рефера имаше нов пробив - от момиче. То изобщо можеше да не достигне до звездата на "Манчестър Юнайтед". С две думи голмайстор №1 на футбола увери стюардите, че няма нищо против. Прегърна младата ирландка, а тя през сълзи го молеше за фланелката. Роналдо веднага я съблече и след нова прегръдка "нарушителката на реда" се сдоби със сувенир за цял живот. И на много висока цена, ако някой ден реши да го продава.

След което бе изпроводена от охранители до баща си, който я очакваше край терена. Знаете какво последва - позиране пред фотографи.

Наскоро Кристиано Роналдо подари фланелка - дори без да е питан тогава, на жена-стюард, която бе на мача с "Йънг Бойс" в Шампионската лига. Той я удари неволно с топка в главата докато загряваше. Дарявал е екипи на деца на трибуните при излизане от терена след мач.

А освен Португалия - Сърбия, в края на седмицата ще има още решителни битки за първото място в Зона Европа. Едната е Хърватия - Русия. Сборная води с две точки. Снощи "ватрените" биха Малта със 7:1, а Сборная разгроми Кипър с 6:0.

Испания и Швеция също имат пряк спор, като иберийците са с точка повече. Снощи те биха Гърция с 1:0, докато шведите загубиха шокиращо на терена на Грузия с 0:2.

Тази вечер от решаващо значение е сблъсъкът Италия - Швейцария, като и двата тима са с по 14 точки.

Първият отбор от Зона Южна Америка, осигурил си и на теория място на Световното, е Бразилия след 1:0 над Колумбия.