Доц. Ангел Кунчев е жив, не е стъпвал в болница и се възстановява от лек COVID-19 у дома. Това обяви самият главен държавен здравен инспектор във Фейсбук след няколко седмици слухове за смъртта му.

Лекото прекарване на болестта е благодарение на ваксинацията, подчертава той.

Множество кафяви и партийни медии, както и антиваксърските групи в социалните мрежи разпространяваха тезата, че Кунчев е починал от болестта въпреки ваксината, тъй като не се е появявал публично близо месец, след като се изолира доброволно при подозрение за COVID през октомври. Според доцента "лъжите и конспирациите станаха твърде нагли".

"На моята възраст - карам 63 години, диагнози - хипертония, диабет, ритъмни нарушения - едно дори и средно тежко Ковид заболяване със сигурност щеше да ме отнесе! Ето защо дължа живота си на ваксинацията и в това няма никакво съмнение. Ако си бях направил и третата игла - вероятно щях да избягна и това премеждие, но ще го направя скоро след пълното възстановяване", обяснява той.

И прилага видео от партийната ТВ Алфа, която разсъждава върху слуховете за неговата смърт.

"Не съм в болница, още по-малко пък съм интубиран, нещо повече - имам нахалството да не съм и умрял! Не съм постъпвал на болнично лечение през последните две години, не съм с инфаркт, нито с инсулт", отчина Кунчев.

И призовава - имунизирайте се.