Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кубрат Пулев отново привлече вниманието - на 27 ноември той ще излезе срещу популярния Витор Белфорт в нова надпревара, наречена Triad combat. Или нещо между бокса и свободните боеве (ММА). 

Сблъсъкът е част от гала, която ще се проведе в Арлингтън, щата Тексас. На същото събитие на мултифункционалния стадион Globe Life field ще свири "Металика" - като част от турнето си в Северна Америка. Метъл групата ще излезе преди основното събитие на вечерта, което скоро ще бъде оповестено.  

Какво представлява бъдещият мач на Кобрата, по какви правила ще е, от какъв характер и кой е Витор Белфорт?

На първо място - събитието не е бокс, не е за титла или ранглиста, има изцяло демонстративен характер. Част е от процес, който наблюдаваме в последните години и който явно ще продължи да се развива - сблъсъци между боксьори и ММА бойци.

Рингът ще е триъгълен, а всеки рунд ще е от по 2 минути. Очаква се да са пет, но това се уточнява и официално потвърждение ще има в следващите дни. Наградният фонд не е известен, поне не официално. Ръкавиците са по-малки.

Белфорт е на 44 г. - с 4 г. е по-възрастен от българина. Той е бразилец, наскоро получил американски паспорт. Бивш шампион на UFC. Не е имал мач от пролетта на 2018 г., когато първо обяви, че се оттегля (след поражение), но през декември същата година се "завърна". Любопитно е, че латиноамериканецът има и двубой в професионалния бокс, спечелен с нокаут през 2006 г.

През лятото Белфорт нашумя покрай обявен боксов мач с легендарния Оскар де ла Оя - 6-кратен световен шампион. Сблъсъкът бе насрочен за 11 септември, но отменен, тъй като Де ла Оя даде положитерна проба за COVID-19.

Вместо това Белфорт излезе срещу друго величие - Ивендър Холифийлд, на същата дата. И спечели с технически нокаут.

Кубрат Пулев не е имал бой от края на 2020 г., когато загуби от Антъни Джошуа в Лондон. Той не успя да се уреди мач през настоящата, като наскоро изрази надежди това да се случи догодина, при това на родна земя.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.