Кубрат Пулев отново привлече вниманието - на 27 ноември той ще излезе срещу популярния Витор Белфорт в нова надпревара, наречена Triad combat. Или нещо между бокса и свободните боеве (ММА). 

Сблъсъкът е част от гала, която ще се проведе в Арлингтън, щата Тексас. На същото събитие на мултифункционалния стадион Globe Life field ще свири "Металика" - като част от турнето си в Северна Америка. Метъл групата ще излезе преди основното събитие на вечерта, което скоро ще бъде оповестено.  

Какво представлява бъдещият мач на Кобрата, по какви правила ще е, от какъв характер и кой е Витор Белфорт?

На първо място - събитието не е бокс, не е за титла или ранглиста, има изцяло демонстративен характер. Част е от процес, който наблюдаваме в последните години и който явно ще продължи да се развива - сблъсъци между боксьори и ММА бойци.

Рингът ще е триъгълен, а всеки рунд ще е от по 2 минути. Очаква се да са пет, но това се уточнява и официално потвърждение ще има в следващите дни. Наградният фонд не е известен, поне не официално. Ръкавиците са по-малки.

Белфорт е на 44 г. - с 4 г. е по-възрастен от българина. Той е бразилец, наскоро получил американски паспорт. Бивш шампион на UFC. Не е имал мач от пролетта на 2018 г., когато първо обяви, че се оттегля (след поражение), но през декември същата година се "завърна". Любопитно е, че латиноамериканецът има и двубой в професионалния бокс, спечелен с нокаут през 2006 г.

През лятото Белфорт нашумя покрай обявен боксов мач с легендарния Оскар де ла Оя - 6-кратен световен шампион. Сблъсъкът бе насрочен за 11 септември, но отменен, тъй като Де ла Оя даде положитерна проба за COVID-19.

Вместо това Белфорт излезе срещу друго величие - Ивендър Холифийлд, на същата дата. И спечели с технически нокаут.

Кубрат Пулев не е имал бой от края на 2020 г., когато загуби от Антъни Джошуа в Лондон. Той не успя да се уреди мач през настоящата, като наскоро изрази надежди това да се случи догодина, при това на родна земя.