Горя сградата на нощното заведение "Син Сити” (Град на греха - англ.), бившето кино "Възраждане", на столичния бул. "Христо Ботев". Пожарът е сериозен, съобщиха от вътрешното министерство за „Хоризонт“.

Сигналът за инцидента беше подаден минути след 7,00 часа тази сутрин. Пожарът е избухнал в покривната част на сградата.

Всъщност това не е и първият подобен случай там, припомниха от МВР.  Пет пожарни автомобила се включиха в гасенето на пламъците. Районът беше отцепен на от екипите на полицията.

Пожарникарите са спасили от огъня съседна сграда, чийто покрив също е бил обхванат от пламъци.

Няма информация за пострадали.

Сградата в района на площад "Възраждане" е паметник на културата.

Движението по бул. “Христо Ботев” бе затруднено.

Стогодишната архитектурна ценност на булевард „Христо Ботев” в София започва съществуването си като театър „Ренесанс”, построен през 1900 година.

През 1940 г. сградата изгаря, за да бъде възстановена. През годините приютява кино „Възраждане”, профсъюзен дом „Георги Димитров”, а в по-нови времена е популярна като поп-фолк дискотека „Син сити”.

След 1 януари 2016 година нощното заведение затваря врати и от тогава не работи, а сградата се руши.

Култовата бивша чалготека след пожара.

В края на 2015 година хотелиерът и собственик на сградата Красимир Георгиев сподели намерението си на мястото на „Син сити” да построи нов петзвезден хотел.

По-късно Столичната община наложи глоба от 200 000 лв. на собственика на бившия театър "Ренесанс", заради бездействие, довело до увреждане на сграда паметник на културата, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Това е максималният размер на санкцията, предвидена в Закона за увреждане на паметници на културата.