Как изглеждат последните "новините" в интерпретацията на ДАНИЕЛ СМИЛОВ:

- Пред Комисията по дискриминация Волен Сидеров е внесъл жалба, че е дискриминиран в сравнение с министър Москов и системно не получава същата подкрепа, когато говори срещу циганите, циганската престъпност и мерките срещу нея.

- Патриотичният Фронт ще се преименува на Турбо Патриотичен Фронт (ТПФ), защото обикновената версия вече е неразличима от части на Реформаторския Блок. Турбо Патриотите предлагат да се въведе правото на застрелване на ром, стъпил в чужд двор без покана и с очевидно лоши намерения.

- „Който е против политиката на лишаване на ромските гета от спешна помощ защитава побоищата на лекари. В резултат на тази защита се случи нов побой над лекари.“ Из анализите на водещи коментатори.

- Отново откриха причината за бедите на България. Това са либералите, които защитават циганите, вместо да защитят мнозинството от самото него.

- Министър Иванов е помолил министър Москов да не изпраща бърза помощ на повиквания на магистрати, докато последните не се поправят и не спрат да нарушават законите на страната.

- На разговор с Меркел, Бойко Борисов заяви категорично, че не би превърнал ГЕРБ в националистическа партия, подобно на Виктор Орбан. Той допълни, че не би се поддал на натиска на партии като Атака и НФСБ, но ако Реформаторският Блок приеме присърце национализма и получи европейска санкция за това – ще си помисли пак.

- Според Петьо Блъсков и Юлий Москов съдебната реформа е опасна и ненужна. Тя ще доведе до овладяване на Софийски градски съд от други.

- Алексей Петров изложи вижданията си за проблемите на българското общество в обширно интервю пред Сашо Диков.

- Внукът на Тодор Живков стана победител в „Биг Брадър 7“ точно 30 години след 1984 г.

 Новините са от блога на Даниел Смилов.