Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Актьорът Матю Макконъхи, който спечели "Оскар" за филма "Клубът на купувачите от Далас", смята да се кандидатира за губернатор на родния си щат Тексас през следващата година.

Припомняме, че Арнолд Шварценегер беше губернатор на Калифорния. А друг актьор – Роналд Рейгън, даже стана президент.

"Обсъжда се. Това е възможен вариант", казва 52-годишният Макконъхи пред АФП.

"Аз станах баща. Животът ми придоби искрен и дълбок смисъл. Вече съм в понеделник сутринта на живота си, а не в събота следобед", обясни Макконъхи причините напоследък да избира по-сериозни роли, а не такива в романтични комедии.

Политическите му амбиции предизвикват вълнение в либералните среди и особено в тези, които са ужасени от губернатора на Тексас Грег Абът, подписал силно рестриктивен закон, забраняващ абортите. Неотдавнашно проучване на Тексаския университет в Тайлър показа, че Макконъхи би се справил по-добре срещу Абът, отколкото потенциалният претендент на демократите Бето О'Рурк. Това съобщи БГНЕС.

„Бих се нарекъл агресивен центрист. Не защото това е мястото на сивото и компромиса... Мисля, че днес това е синоним на дързост, на хората извън закона", заявява Макконъхи.

"Понякога трябва да отидеш "наляво", понякога трябва да отидеш "надясно". Има хора от така нареченото дясно и от така нареченото ляво, които в различни моменти са по-добри за съответната работа. Не бих казал, че съм се интересувал от политика от най-ранна възраст. Интересувал съм се от правосъдие", казва актьорът.

Ако Макконъхи реши да се кандидатира за най-високия пост в щата, той ще трябва да подаде документи до 13 декември.

Макконъхи продължава да снима и да ръководи своята фондация Just Keep Livin' за гимназисти, решението ще се сведе до това "къде и как мога да бъда най-полезен?":

"Аз не се страхувам от риска. Но наистина трябва да си задам въпроса за него и да си отговоря".

Коментари

Луд

Що ли му трЕбва?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.